fbpx
Сьогодні
16:10 11 Жов 2021

У Британії обговорюють, що женоненависництво є злочином на грунті ненависті

Фото: Getty Images

На тлі національного протесту у Великій Британії з приводу злочинів на гендерному грунті, включаючи вбивство Сари Еверард лондонським поліцейським, громадський дискурс звернувся до нового питання: чи слід вважати женоненависництво злочином на ґрунті ненависті?

Про це пише The New York Times.

Активісти, експерти в галузі кримінального правосуддя та опозиційні законодавці кажуть, що визначення злочину на грунті ненависті слід розширити, щоб забезпечити більш суворе покарання за такі злочини, як домагання, домашнє насильство і переслідування, а також вказати на серйозність цих злочинів.

Але уряд поки це виключив.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що чинне законодавство «широке», але не дотримується належним чином.

«Розширення сфери дії» збільшить навантаження на поліцію», – сказав він.

«Ми коли-небудь брали масштаб проблеми як причину, щоб не робити ніяких дій?» – запитала Рут Девісон, виконавчий директор благодійної організації Refuge.

Згідно з державною статистикою, кожна четверта жінка у Великій Британії піддалася сексуальному насильству. Майже кожна третя жінка протягом свого життя стикається з домашнім насильством. І, в середньому, кожні три дні в країні чоловік вбиває жінку, причому багато випадків пов'язані з домашнім насильством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: