fbpx
Сьогодні
18:32 11 Жов 2021

Стефанішина вказала на головний фейк у статті Медведєва про Україну

Статтю експрезидента Росії Дмитра Медведєва про Україну прокоментувала віцепрем'єрка з євроінтеграції Ольга Стефанішина.

Про це пише "Україна 24".

"Я мала можливість прочитати цю статтю. Її складно коментувати, але вона заслуговує на увагу. Вона має досить велику кількість суперечливих меседжів, які, з одного боку, спрямовані на західну аудиторію, з іншого — на внутріукраїнську, а також на російську. Але з точки зору лексики та риторики, яка там використовується, це якась абсолютно нова реальність. Для українців там немає нових меседжів", — сказала вона.

Стефанішина розповіла про головне обмані в статті Медведєва.

"Один з ключових фейків, які продукуються Російською Федерацією, — це те, що Україна в пошуках національної ідентичності. Це абсолютно не так, ми молода країна з тисячолітньою історією, це зафіксовано в Конституції України. Тепер, коли ми будемо слухати про пошук національної ідентичності, ми будемо розуміти, що це російський наратив, який вже офіційно зафіксований публічно", — сказала вона.

Зазначимо, 11 жовтня в російській газеті "Коммерсант" вийшла стаття Димитрія Медведєва. У ній політик заявив, що на чолі України сьогодні стоять "неосвічені і необов'язкові люди", які "постійно змінюють позицію на догоду своїм заокеанським господарям і політичній кон'юнктурі" і залежать від "подачок" з Євросоюзу і США.

Також Медведєв назвав український закон про корінні народи "ублюдочним", Кримську платформу — "дебільною", і натякнув, що Росія буде чекати для переговорів нового, проросійського керівництва в Україні. Експрезидент Росії заявив, що президент Володимир Зеленський зрадив свою ідентичність і свою російську мову, тому з ним розмовляти не будуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: