fbpx
Сьогодні
15:47 11 Жов 2021

Стало відомо, хто став новим федеральним канцлером Австрії

Новим федеральним канцлером Республіки Австрія став 52-річний кадровий дипломат, наразі вже колишній федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Александер Шалленберг.

Урочиста церемонія призначення нового глави уряду відбулася у понеділок у канцелярії федерального президента Австрії, передає "Укрінформ".

"Призначаю Вас, Александер Шалленберг, федеральним канцлером", – сказав президент Александер Ван дер Беллен та привів нового канцлера до присяги.

Перед цим він звільнив Шалленберга з посади глави МЗС, а Себастіана Курца – з посади канцлера.

За словами австрійського президента, Шалленберг як головний дипломат країни чудово знає, "як привести до спільного знаменника протилежні позиції", і цей його хист йому стане в нагоді на новій посаді.

Крім того, Ван дер Беллен відзначив, що новий канцлер є "переконаним європейцем, з великим досвідом роботи у Брюсселі, що є хорошою передумовою для європейської співпраці.

Відразу після цього президент Австрії призначив та привів до присяги нового очільника МЗС: ним став Міхаель Лінгарт, який до цього працював послом Австрії у Франції.

Ван дер Беллен відзначив те, що Лінгарт має великий дипломатичний досвід, чудово розбирається у міжнародній політиці і зможе належним чином представляти Австрію в якості міністра закордонних справ.

Як повідомлялось, федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц заявив 9 жовтня про залишення посади на тлі розслідувань антикорупційної прокуратури проти нього та осіб з його оточення, що спричинило урядову кризу в країні.

У подальшому він залишатиметься головою "Австрійської народної партії" і стане очільником її парламентської фракції.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: