fbpx
Сьогодні
11:29 11 Жов 2021

У відвідувачів львівських кафе та ресторанів планують вимагати ПЛР-тест або COVID-сертифікат

У Львові через стрімке збільшення хворих на коронавірус введуть нові обмеження. Відвідувачів закладів громадського харчування хочуть перевіряти на наявність сертифіката про щеплення або негативного ПЛР-тесту, а учнів 5-11 класів з 18 жовтня відправлять на дистанційне навчання.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає пресслужба Львівської міської ради.

"Сьогодні-завтра ми приймемо наступні рішення щодо бізнесу. Має бути обов'язкова вакцинація працівників закладів торгівлі, закладів харчування. Також ми плавно підходимо до цієї норми, яка є в багатьох європейських країнах: у відвідувачів закладів громадського харчування мають мати або сертифікат про вакцинацію, або довідку про негативний ПЛР-тест. Це не буде запроваджено у Львові в найближчі дні, бо рівень вакцинації значно менший, ніж в інших країнах. Станом на сьогодні десь третина населення нашого міста вже провакцинована", – зазначив Садовий.

Мер також наголосив, що за рішенням міської комісії ТЕБ і НС з 18 жовтня на тиждень дітей 5-11 класів відправляють на дистанційне навчання.

Діти 1-4 класів продовжать ходити до школи, а малюки – до дитячих садочків. На час дистанційного навчання припиняється робота позашкілля.

"Потім буде тиждень осінніх канікул, тому загалом вийде десь два з половиною тижні для того, що розірвати хвилю захворюваності", – додав міський голова.

Нагадаємо, через високий показник госпіталізації хворих COVID-19, 9 жовтня Львівщину віднесли до помаранчевого рівня зони епідемічної небезпеки.

Також до списку потрапили Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Луганська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області.

Як повідомляла Рубрика, за добу 10 жовтня в Україні зафіксовано 8832 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 863, медпрацівників – 78).

Добовий показник захворюваності традиційно знизився на вихідних, але залишається на високому рівні. Днем раніше коронавірус виявили у 11 344 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: