fbpx
Сьогодні
16:12 11 Жов 2021

Вибори мера у Харкові: більше половини виборців готові голосувати за Терехова

Більше половини виборців Харкова готові проголосувати на дострокових виборах міського голови Харкова за Ігоря Терехова, який виконує обов'язки мера після смерті Геннадія Кернеса.

Такі результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 2-7 жовтня.

60% опитаних жителів Харкова однозначно готові взяти участь у виборах міського голови, що відбудуться 31 жовтня.

Лідером електоральних симпатій серед кандидатів на міського голову Харкова серед містян є Ігор Терехов. За нього готові віддати свої голоси 57,6% тих, хто визначився і має намір прийти на дільниці.

27,6% опитаних підтримують Михайла Добкіна.

Рейтинг інших кандидатів – менше 4%.

Тих, хто не визначився, – близько 14%.

 

Діяльністю в.о. мера Харкова Терехова задоволені 59% опитаних, не задоволені 29%. При цьому діяльністю міської ради задоволені 40%, не задоволені – 34%.

Терехов також користується найбільшою довірою серед запропонованих харків'янам політиків: йому довіряють 53% опитаних, не довіряють – 37%.

Сина Кернеса Кирила не знають більшість опитаних, тож і довіряють йому лише 13% опитаних.

63% респондентів переконані, що на виборах мера Харкова переможе Ігор Терехов, 14% – впевнені у перемозі Михайла Добкіна. У перемогу інших кандидатів вірять менше 2%.

71% вважають, що передвиборча кампанія з виборів мера Харкова проходить спокійно. Напруженість на виборах фіксують 22% респондентів.

 

Соціологи "Рейтингу" опитали на початку жовтня 1200 мешканців Харкова віком від 18 років методом інтерв'ю face-to-face. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

Довідка

16 грудня 2020 року попередній і щойно знову обраний мер Харкова Геннадій Кернес помер у німецькій клініці "Шаріте" через ускладнення від ковіду.

30 березня 2021 року Верховна Рада призначила позачергові вибори міського голови Харкова на 31 жовтня 2021 року.

Президентська партія "Слуга народу" вирішила не висувати свого кандидати на вибори харківського міського голови.

25 вересня харківська міська організація партії "Блок Кернеса – успішний Харків" висунула кандидатом на посаду міського голови секретаря міськради, виконувача обов'язків мера Ігоря Терехова.

Ігор Терехов (1967 р.н.) з квітня 2007 року був заступником голови Харківської облдержадміністрації, з вересня 2015 року – першим заступником міського голови Харкова Геннадія Кернеса, з квітня 2019 року – заступником міського голови Харкова.

9 грудня 2020 року Терехов був обраний секретарем Харківської міськради і став виконувати обов'язки мера.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: