fbpx
Сьогодні
10:45 11 Жов 2021

У Каліфорнії зобов'язали магазини відкрити гендерно-нейтральні зони для дитячих товарів

Каліфорнія стала першим штатом США, який вимагає від великих роздрібних торговців мати гендерно-нейтральні відділи для таких товарів, як іграшки та зубні щітки.

Як повідомляє NYpost, новий закон у суботу підписав губернатор Гевін Ньюсом.

Законодавство стосується лише іграшок та "предметів догляду за дитиною", включаючи засоби гігієни та прорізування зубів.

Нове законодавство, яке не забороняє традиційні розділи для хлопчиків та дівчаток, спрямоване лише на магазини, у яких щонайменше 500 працівників.

Еван Лоу, депутат штату від демократів, який був автором законопроекту, сказав, що він "неймовірно вдячний", що Ньюсом підписав законопроект цього року.

"Ми повинні припинити стигматизувати те, що прийнятно для певних статей, і дозволити дітям бути дітьми", – сказав Лоу.

"Я сподіваюся, що цей законопроект заохочує більше підприємств у Каліфорнії та США уникати посилення шкідливих та застарілих стереотипів".

NYpost зазначає,  що губернатора Гевіна Ньюсома критикують за те, що він дозволив уряду штату переступити кордони сім'ї щодо покупок.

Ініціативу схвалили з третьої спроби, оскільки подібні законопроекти зазнали невдачі у 2019 та 2020 роках.

Республіканці та деякі консервативні групи боролися проти законодавства, стверджуючи, що уряд не повинен вказувати батькам, як робити покупки своїм дітям.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: