fbpx
Сьогодні
15:20 10 Жов 2021

У Великій Британії розробили систему, яка має захищати жінок під час прогулянок на самоті

Британська телекомунікаційна компанія BT Group розробила сервіс Walk Me Home "Проведи мене додому", який дозволить жінкам приєднуватися до системи GPS-спостереження під час прогулянок. 

Про це пише BBC.

Трекер працює як додаток для мобільного телефону. Суть сервісу — викликати екстрені служби країни, якщо жінка не прийде вчасно в кінцевий пункт призначення. У додатку можна ввести свою домашню адресу та інші потрібні місця.

Перед тим, як піти гуляти, користувачки запускатимуть додаток або телефонуватимуть чи відправлятимуть SMS за номером 888. Це дозволить трекеру почати GPS-відстеження.

Трекер розрахує приблизний час на дорогу. У момент, коли жінка вже має дійти до кінцевої точки, вона отримає повідомлення від трекера. Якщо вона не відповість, сервіс викличе екстрені служби.

Виконавчий директор компанії Філіп Янсен вважає, що існування такої служби повинно зменшити кількість злочинів, адже люди розумітимуть, що тривога буде автоматично спрацьовувати. Це працюватиме швидше, ніж коли друзі та рідні почнуть дзвонитимуть у поліцію.

За словами виконавчого директора, для повноцінного запуску Walk Me Home ще потрібно протестувати сервіс та знайти фінансування.

Чому виникла потреба у додатку?

Сервіс розробили на тлі історії вбивства 33-річної Сари Еверард. Слідство встановило, що в ніч на 3 березня 2021 року колишній поліцейський елітного підрозділу Лондона Вейн Казенс затримав дівчину, коли вона поверталася додому з роботи, через нібито порушення коронавірусних обмежень.

Потім експоліцейський надягнув на неї наручники й посадив в орендоване авто. Казенс заявив Еверард, що відвезе її до відділку для допиту, а насправді завіз у лісосмугу за межами Лондона, де зґвалтував, після чого задушив і спалив її тіло. Останки дівчини знайшли лише через тиждень; експертиза зубів підтвердила, що це Еверард.

Казенса затримали в його будинку 9 березня. Поліція встановила його зв'язок з авто, на якому Еверард вивезли за Лондон. Чоловік на суді визнав свою провину. Згодом суд визнав його винним і засудив до довічного позбавлення волі.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: