fbpx
Сьогодні
15:43 10 Жов 2021

У МЗС відреагували на примусове "лікування" Джелялова

Рішення направити заарештованого в окупованому Криму першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова до психіатричної лікарні для проведення експертизи є каральною практикою.

Про це перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова написала у Twitter.

"В тимчасово окупованому Криму Нарімана Джеляла безпідставно та примусово направили в стаціонар психіатричної клініки для проходження так званої "психолого-психіатричної експертизи". Вона триватиме більш ніж 20 днів. Каральна практика в "кращих" радянських традиціях", – заявила вона.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків відвезли у невідомому напрямку п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеінова. Родичі та адвокати роблять спроби знайти зниклих, але досі місцезнаходження жодного із затриманих не відомо.

Серед затриманих також є заступник голови Меджлісу Наріман Джеляль.

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що затримання кримських татар – це реакція Росії на Кримську платформу.

9 жовтня стало відомо, що заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова помістили в психіатричну лікарню нібито для проведення експертизи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: