fbpx
Сьогодні
12:37 10 Жов 2021

У Лівані триває паливна криза: країна залишилася без електрики

Фото: Reuters

Через нестачу палива дві великі електростанції в Лівані припинили роботу. Це призвело до відключення електроенергії у більшості районах країни. Очікується, що відключення електроенергії триватиме кілька днів — людям доведеться покладатися на приватні генератори.

Про це пише hromadaske.

Дві електростанції Лівану: Дейр-Аммар і Захрані — призупинили виробництво електроенергії 9 жовтня після кількох місяців обмеженої роботи. Без електроенергії державного виробництва людям доведеться покладатися на приватні генератори на дизпаливі, якого вже не вистачає.

Урядовець Лівану, з яким спілкувалося агентство Reuters, зазначив, що електромережа країни повністю припинила роботу опівдні, і навряд чи запрацює до наступного понеділка, та й загалом найближчими днями.

Основний виробник електроенергії у країні, Electricité du Liban (EDL), зазначив, що партія палива прибуде ввечері 9 жовтня і буде вивантажена на початку наступного тижня. Ще одна партія надійде пізніше цього місяця. Окрім того, там спробують залучити паливо із резервів військових, хоча поки що це навряд чи відбудеться.

Наразі EDL веде переговори з нафтовими підприємствами в Тріполі і Захрані, щоб закупити паливо для постачання електростанціям протягом наступних кількох днів.

За даними ЗМІ, після повідомлення про зупинку виробництва електроенергії люди вийшли на протест перед регіональним офісом EDL.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: