fbpx
Сьогодні
10:48 10 Жов 2021

Сексологиню розкритикували за слова про підлітків та ЛГБТ: закидають антинауковість

Сексологиня та психологиня Святослава Федорець каже, що стала об'єктом переслідування після того, як нею було оприлюднено власні враження про підлітків на КиївПрайді.

Про це вона повідомила у Facebook.

За її словами, причиною тому є її особистий погляд, як фахівця, на питання сексуальності неповнолітніх.

"Дитина народжується з сексуальністю, але дитина не народжується з статевим потягом, не народжується з статевою орієнтацією", – наголошує сексологиня.

Формування статевої орієнтації, на її думку, є передусім не фізіологічним процесом, а соціальним, тобто таким що формується під впливом оточуючих, а також того, що особа під час статевого зізрівання чує, дивиться, читає.

Саме у зв'язку з такою її публічною позицією Святославу Федорець стали звинувачувати у "антинаукових поглядах", "оціночних судженнях", а також писати на неї скарги до Української спілки психотерапевтів.

Гнівні пости були опубліковані на сторінці Гендер у деталях та КиївПрайду.

В останній зі згаданих організацій обурюються словами статева орієнтація формується під час підліткового віку й дитина не здійснює свій вибір орієнтації, натомість експериментує. Через ці висловлювання КиївПрайд звернувся до Української спілки психотерапевтів, до якої належить Святослава Федорець.

"Чи підтримує ваша організація позиції МКБ-10 і Американської психологічної асоціації, що гомосексуальність є одним із варіантів норми і жодній корекції не підлягає? Наскільки такі висловлювання вашої співробітниці збігаються із документацією Української спілки психотерапевтів (статут, етичний кодекс тощо)?

І якщо ваші позиціє не збігаються, то які можливі кроки з вашого боку щодо Святослави Федорець та її публічних висловлювань?

Звертаємося із проханням надати відповіді на питання вище. Вважаємо, що подібні висловлювання ставлять під питання компетентність та репутацію всього об'єднання психотерапевтів України", – йдеться у заяві організації.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: