fbpx
Сьогодні
10:16 10 Жов 2021

На виборах у Чехії партія прем'єра програла: він є фігурантом Pandora Papers

За результатами обробки 100% бюлетенів, на парламентських виборах до Чехії перемагає Альянс "Разом" у складі трьох правоцентристських партій. Політична сила чеського прем'єр-міністра, мільярдера Андрея Бабіша фінішує другою.

Про це 9 жовтня повідомило Чеське статистичне управління.

Станом на ранок 10 жовтня Альянс "Разом" (до його складу входять Громадянська демократична партія, «Християнсько-демократичний союз — Чехословацька народна партія» і партія "Традиція Відповідальність Процвітання 09") набирає 27,79% голосів.

Партія ANO ("Акція невдоволених громадян") Бабіша набрала 27,12% голосів, а на третьому місці — ліволіберальний альянс Чеської піратської партії та руху "Старости і незалежні" з результатом 15,62%.

Четверте місце, за попередніми даними, з результатом у 9,56% голосів здобуває партія "Свобода і пряма демократія" уродженця Японії Томіо Окамури, яка позиціонує себе як євроскептичну.

Більше п'ятивідсотковий бар'єр не подолала жодна політсила. Зокрема Комуністична партія Чехії та Моравії здобуває лише 3,6% і, схоже, не буде представлена в парламенті країни — вперше з часів Другої світової війни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: