fbpx
Сьогодні
10:25 09 Жов 2021

У в'язниці Саакашвілі схуд на 12 кілограмів, - адвокат

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який утримується з 1 жовтня у в'язниці, за вісім днів голодування схуд на 12 кілограмів.

Про це повідомив сьогодні журналістам його адвокат Бека Басілая, пише "Новини-Грузія".

"Візуально, якщо на нього подивитися, видно, що людина схудла. Наскільки я знаю, схуд приблизно на 12 кілограмів. З кожним днем ​​стан його здоров'я почне поступово погіршуватися, якщо вже не погіршився. Морально він бадьорий", – сказав Басілая після відвідання Саакашвілі в руставській в'язниці №12.

За інформацією адвоката, Саакашвілі як і раніше позбавлений права на телефонні дзвінки – це обмеження з боку прокуратури Басілая вважає незаконним.

"У нього дійсно вже є телевізор, також принесли додатковий матрац", – зазначив адвокат.

За його інформацією, в понеділок з Саакашвілі зможуть зустрітися його батьки і діти. Напередодні адміністрація в'язниці не дозволила відвідання навіть матері експрезидента Гіулі Аласанії.

Також батько Михайла Саакашвілі – Ніколоз Саакашвілі, звернувся до сина через соціальні мережі і закликав його припинити голодування.

Довідка

У 2018 році експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі визнали винним у двох справах. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гиргвліані, і ще до 6 років – по справі про побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

Напередодні нових виборів Саакашвілі повернувся в Грузію і потрапив за ґрати. Поліція оприлюднила відео із затриманим Саакашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика в країну 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це п'ята кримінальна справа проти нього.

При цьому Саакашвілі оголосив себе політичним в'язнем і почав голодування.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: