fbpx
Сьогодні
16:54 09 Жов 2021

У Києві відбувся забіг Race for the Cure у підтримку жінок з раком грудей

Жовтень у всьому світі вважається місяцем обізнаності про рак молочної залози. За даними Національного канцер-реєстру в Україні більше ніж 15-ти тисячам пацієнтів поставили цей діагноз. Кожній четвертій жінці рак грудей діагностують уже на ІІІ–ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується.

Race for the Cure проводиться вже майже 30 років, збираючи понад мільйон людей, щоб привернути увагу суспільства до проблем раку молочної залози, важливості ранньої діагностики та підтримати жінок, які зіштовхнулись з цим діагнозом. 

Благодійний фонд Inspiration Family за підтримки головного організатора Think Pink Europe організував локальний пробіг Race for the Cure, щоб зібрати кошти на відкриття унікального для України консультаційного проєкту психологічної та інформаційної підтримки "Рівний консультант".

Рожевий забіг об'єднав  377 учасників, 47 команд, які писали на стартовому номері, кому присвячують свій забіг або ходу – мамі, бабусі, сестрі, колезі чи лікарю. Найбільший забіг відбувся у Києві на ВДНГ, а також підтримали у Львові, Вінниці, Житомирі, Харкові, Дніпрі, Одесі, Броварах та Кривому Розі.

"Майже сім років тому мені вперше поставили діагноз рак молочної залози. Шукаючи інформацію, я знаходила різні іноземні ресурси, де можна було побачити шалену і дуже потужну підтримку. Тоді я могла тільки мріяти, що і в Україні ми матимемо подібні проєкти від суспільства у такий спосіб. Я хочу сказати, що це надзвичайне відчуття  – спостерігати, як наші мрії стають реальністю. Ми хочемо, щоб  Race for the Cure став так само популярним, як у Європі. Він є одним з інструментів впровадження нової культури підтримки дорослих онкопацієнтів та боротьби зі стереотипами щодо раку" – каже Анна Узлова директорка фонду Inspiration Family.

Навіщо проводять забіг?

Мета забігу – зібрати фінансування на запуск проєкту "Рівний консультант" та відкриття кабінету підтримки на базі Національного інституту раку. Потрібне фінансування – 170 тис. грн.

"Рівний консультант" – це проєкт, завдяки якому онкопацієнтки зможуть отримати інформаційну та емоційну підтримку від тих, хто уже має досвід життя з раком. Рівний консультант – це людина, що пройшла шлях лікування та адаптувалась до свого стану. Це не лікар і не психолог, однак сертифікований спеціаліст, який пройшов низку тренінгів з психологічної підтримки.

Ще триває реєстрація на онлайн забіг у будь-якій точці України біля дому, в парку, на стадіоні чи біговій доріжці до 10 жовтня, тому якщо ви хочете взяти участь у вас ще є час це зробити.

Фото: Таня Рейзліна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: