fbpx
Сьогодні
11:29 09 Жов 2021

У КМДА заявили про те, що оператори прокату самокатів порушили низку домовленостей з містом

Оператори надання послуг прокату самокатів у Києві порушили низку пунктів, що прописані у Меморандумі про співпрацю з містом.

Про це у своєму Telegram повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов.

"На сьогодні невиконаною залишається вимога про нанесення трафаретів на місцях упорядкованого паркування самокатів. Також низкою операторів порушено умову запровадження повної заборони руху у деяких пішохідних зонах столиці: на Пейзажній алеї, пішохідній частині вулиці Сагайдачного та у парку Шевченка", – зазначив Костянтин Усов.

Але найголовніше, за словами Костянтина Усова, – те, що частина операторів самовільно змінили карту зон обмеження швидкості до 14 км/год, і виключили з території такого обмеження частину історичного центру Києва.

Як зазначив заступник голови КМДА, найбільш відповідальною з операторів виявилася компанія "Scroll", а системними порушниками – компанії "BikeNow", "Bolt" та "Zelectra".

"Спільно з першим заступником голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексієм Кулебою, який координує структурні підрозділи, відповідальні за благоустрій міста, ми виставили вимогу компаніям усунути ці порушення. Крайній термін – 15 жовтня", – наголосив Костянтин Усов.

Він також зауважив, що місто налаштоване на діалог та взаємоповагу, але категорично проти обману.

"У разі невиконання всіх без виключення пунктів Меморандуму в повній мірі ми залишаємо за собою право реагувати відповідно", – заявив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: