fbpx
Сьогодні
22:44 09 Жов 2021

Саакашвілі розповів, як він потрапив до Грузії перед арештом

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявив, що потрапив на батьківщину через третю країну, оскільки його життю загрожувала небезпека.

Про це він заявив у записаному ще перед арештом відео, яке оприлюднено на сторінці Саакашвілі у Facebook.

За словами Саакашвілі, грузинський мільярдер і лідер правлячої партії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі та нинішній прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі зірвали його плани вилетіти літаком з Азербайджану, а його життю загрожувала небезпека.

"Всім привіт з одного з лісів західної Грузії. Я опинився тут через третю країну. Після того, як я дізнався, що Іванішвілі відправив Гарібашвілі в Азербайджан, мій літак, на який я їхав о 2 годині ночі, повинні були збити в цих країнах. Я вирішив в'їхати до Грузії набагато менш комфортним способом, за допомогою моїх друзів з різних країн", – розповів Саакашвілі.

Довідка

У 2018 році експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі визнали винним у двох справах. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гиргвліані, і ще до 6 років – по справі про побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

Напередодні нових виборів Саакашвілі повернувся в Грузію і потрапив за ґрати. Поліція оприлюднила відео із затриманим Саакашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика в країну 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це п'ята кримінальна справа проти нього.

При цьому Саакашвілі оголосив себе політичним в'язнем і почав голодування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: