fbpx
Сьогодні
13:00 09 Жов 2021

Прокуратура виявила розкрадання 150 млн грн на будівництві Подільського мосту

Подільська окружна прокуратура міста Києва повідомила про нові підозри у межах кримінального провадження за фактом привласнення коштів на будівництві Подільського мосту.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора.

Підозру повідомлено першому заступнику керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", керівнику генпідрядної організації, а також вручено повідомлення про підозру двом керівникам підрядних організацій.

За даними слідства, у квітні 2017 року між комунальним підприємством та генпідрядником укладено договір щодо виконання робіт з будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві. У листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання із залученням машиністів, в тому числі для переміщення важких вантажів.

За ці послуги упродовж 2020 року з бюджету були перераховані кошти на загальну суму близько 148 млн грн. При цьому, відповідно висновку комплексної судової будівельно-технічної експертизи, надання відповідних послуг та виконання цих робіт не підтверджується.

Крім того, упродовж серпня-листопада 2020 року між замовником будівництва, генпідрядником та підрядниками складено та підписано акти приймання виконаних робіт з улаштування антикорозійного захисту металевих елементів несучих конструкцій мосту. Відповідно до висновку експертів, обсяги та вартість виконаних робіт не відповідають відомостям, а сума завищення становить близько 1,8 млн грн.

Загальна сума заподіяних столичному бюджету збитків становить близько 150 млн грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: