fbpx
Сьогодні
09:22 09 Жов 2021

"Квартал 95" за 9 років сплатив податками лише 2,3% від свого доходу, - ЗМІ

Група компаній "Квартал 95", що належить оточенню президента Володимира Зеленського, за 9 років роботи з телеканалом "1+1" сплатила 3 млн доларів податку на прибуток. Це менш ніж 3% доходів, які компанії отримали за цей час.

Про це заявило "Слідство.Інфо".

Журналісти стверджують, що за 9 років співпраці з "1+1" група компаній отримала майже 14 мільйонів доларів прибутку при доходах у майже 108 мільйонів доларів.

При цьому заявлений щорічний прибуток компаній, з якого сплачуються податки, був у 3,7-9 разів меншим за доходи, а три роки поспіль взагалі були збитковими.

В "Слідство.Інфо" порахували, що за весь час співпраці з "1+1" "кварталівці" сплатили 3,2 млн доларів податку. Видання акцентує, що для багатомільйонної імперії ця сума "виглядає незначною".

"Це означає, що офіційно компанії оточення Володимира Зеленського прозвітували, що з кожних ста доларів у них залишилось 13 доларів чистого прибутку", — пояснили журналісти.

Примітним є те, що з року в рік компанії, демонструючи відносно невеликі прибутки, сплачували й невеликі (співмірно з доходами) податки на ці прибутки. У 2012-2015 частка податку складала менш як 1% доходу. У 2016-2019 роках — коливалася в межах 5%. Найбільше податків (співмірно до доходів) компанії сплатили у 2020 році — 5,6%.

У збиткові роки більшість компаній групи Зеленського та партнерів або не сплачували податок на прибуток, бо нібито його не мали, або ці суми були незначними. Зокрема, ТОВ "Квартал-Концерт" у 2014 році платило менш як 5 тисяч гривень податку на прибуток. Утім вся група компаній за той самий рік сплатила в бюджет понад 23 тисячі доларів. Однією з найприбутковіших була компанія ТОВ "Квартал 95".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: