fbpx
Сьогодні
13:01 08 Жов 2021

Рада збільшила строк обов’язкового розкриття інформації про кінцевого бенефіціара

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи" (№5807).

Відповідне рішення підтримали 342 народні депутати, передає "Укрінформ".

Так, ухвалений документ, зокрема, встановлює збільшення строку виконання обов'язку юридичними особами, зареєстрованими до набуття чинності цим законом, щодо повідомлення державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності з трьох місяців до одного року з дня набуття чинності нормативно-правовим актом, яким затверджена форма та зміст структури власності.

Окрім цього, передбачається, що в разі, якщо засновниками юридичної особи є виключно фізичні особи, які є кінцевими бенефіціарними власниками такої юрособи, інформація про її кінцевого бенефіціарного власника не зазначається.

Очікується, що реалізація законодавчого акту дасть змогу вдосконалити та спростити положення чинного законодавства в частині необхідності зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, а також сприятиме розвантаженню державних реєстраторів шляхом збільшення строку подачі юридичними особами інформації про кінцевих бенефіціарних власників.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: