fbpx
Сьогодні
11:13 08 Жов 2021

У Великій Британії планують заборонити послуги з написання студентських робіт за гроші

Уряд Великої Британії розробив законопроєкт, який зокрема запровадить кримінальну відповідальність за надання або рекламування послуг із написання студентських робіт за гроші.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

Заборона стосуватиметься всіх так званих центрів із написання студентських робіт, які надають свої послуги тим, хто навчається в закладах професійно-технічної та вищої освіти.

Законопроєкт із цією нормою британський парламент почне розглядати 12 жовтня.

"Центри з написання робіт є абсолютно неетичними й заробляють на тому, що знецінюють тяжку працю більшості студентів. Ми вдаємося до заходів, які заборонять діяльність цих шахрайських центрів", — заявив представник міністерства освіти Великої Британії Алекс Барґарт.

За даними британської Агенції із забезпечення якості вищої освіти, в країні наразі діє понад тисяча "центрів із написання студентських робіт".

Установа ще з 2017 року виступала за повну заборону подібної діяльності, яка "наживається на вразливих студентах".

Ініціативу уряду Великої Британії підтримали і найбільші профспілкові об'єднання студентів та університетів країни, передає BBC.

Вони, однак, зауважили, що заклади і так вживають заходів для боротьби із академічною недоброчесністю та шахрайством.

У Великій Британії поки що діяльність "центрів із написання студентських робіт" легальна. Дослідження 2018 року показало, що майже 16% студентів користувалися їхніми послугами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: