fbpx
Сьогодні
22:03 08 Жов 2021

У Києві запрацює нова паркувальна політика: місто поділять на три зони

Фото unsplash.com

Київська міська державна адміністрація представила нову паркувальну політику міста. Серед головних нововведень: анонс резидентного паркування і абонементів.

Про це пише НВ.

Серед основних завдань міста під час розробки нової паркувальної політики: створення чітких і обґрунтованих паркувальних зон, визначення тарифів і прозорої оплати за паркомісце.

Київ поділили на три паркувальні зони (центр, передцентр і спальні райони), щоб якісно визначити найбільш завантажені запаркованими автомобілями ділянки задіяли команду сервісу TomTom.

3 паркувальні зони в Києві

Вартість

Вартість паркування в першій зоні становить 35 гривень на годину, у другій зоні – 25 гривень за годину, а в третій зоні – п'ять гривень за годину.

Оплата

Оплатити паркування можна і онлайн, і готівкою в автоматах. Заступник мера Києва Костянтин Усов нагадав, що легальна оплата паркування відбувається вийнятково цими двома шляхами, а оплата готівкою в руки – це підтримка діяльності чорних паркувальників, яка не вважається оплатою за паркування.

Оплатити паркування онлайн можна в додатках Київ Цифровий, Privat 24, Easy Pay і на сайтах Parking і Ipay. Оплатити паркомісце готівкою можна в терміналах Easy Pay.

Також місто планує ввести місячні абонементи на паркування зі знижкою, але поки що тільки для юросіб. Також систему розробляють для фізичних осіб.

Абонемент на паркування

Пільги на паркування

Також Усов розповів про ситуацію з пільгами на паркування. Він пообіцяв, що їх точно не буде у чиновників, суддів, депутатів тощо. Пільги передбачаються тільки для людей з інвалідністю, учасників АТО, спеціальних та екстрених служб міста.

Резидентне паркування

У КМДА вважають, що всі люди, які живуть (і зареєстровані) в центрі міста мають право на знижку на паркування на міських вулицях. Він також підкреслив, що "резидентне паркування – це не оплата за паркування у дворах будинків або прибудинкових територіях, мова йде лише про паркування на загальнодоступних дорогах".

Резидентне паркування

Кияни зможуть платити на 50% менше за паркомісця в 400 метрах від їхнього будинку. Резидентне паркування поширюється тільки на першу і другу зони. Одна квартира має право лише на одне паркомісце.

Бізнесу доведеться домовлятися про паркомісця

Також з понеділка, 11 жовтня, з паркувань міста почнуть прибирати незаконні обмежувальні знаки. Для ресторанів, салонів краси та інших бізнесів з потребою в окремих паркувальних місцях пропонують договір з містом про бронювання машиномісць.

Спеціально для цього розробили розпізнавальний знак, який встановлюватимуть на заброньованих місцях. Його кольорова гамма буде відповідати певній паркувальній зоні, на табло вкажуть номер паркомісця, qr-код з детальною інформацією.

Паркомісце для бізнесу

У КМДА наголосили, що бізнеси можуть забронювати тільки 40% місць на паркуванні. Одне місце в першій зоні обійдеться у суму від 8500 гривень в місяць, у другій зоні – від 4410 гривень в місяць, а в третій зоні – від 1323 гривні на місяць. Забронювати місце буде можливо на онлайн аукціоні.

Рубрика:
Авто Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: