fbpx
Сьогодні
09:31 08 Жов 2021

Доповідь міністра енергетики та призначення спікера: порядок денний Ради

Сьогодні, 8 жовтня, на пленарному засіданні нардепи заслухають доповідь міністра енергетики Германа Галущенка про стан підготовки паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду.

Про це йдеться у порядку денному засідання, що оприлюднений на сайті Верховної Ради, передає Рубрика.

Другим питанням, передбаченим порядком денним, є продовженням розгляду призначення Голови Верховної Ради.

Як повідомляла Рубрика, на цю посаду претендують чинний перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук, а також нардепи Ярослав Железняк, Олексій Гончаренко, Яна Зінкевич і Гео Лерос.

Окрім цього, парламентарії мають намір включити до порядку денного пленарного засідання законопроєкт №5807 "Про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи" та ухвалити щодо нього рішення.

Нардепи також планують включити до порядку денного шостої парламентської сесії проєкт постанови №6132 "Про Заяву Верховної Ради України "Щодо пріоритетних питань інтеграції України до ЄС" та ухвалити рішення щодо відповідного документу.

Як повідомляла Рубрика, нардепи відправили спікера Верховної Ради Разумкова у відставку, "за" виступили 284 нардепи.

Разумков зазначив, що за відкликання його з посади спікера парламенту, крім фракції "Слуги народу", проголосували "Батьківщина", "Довіра", "За майбутнє" і частина "Голосу". Таким чином, "ми побачили нову коаліцію".

Пізніше Арахамія заявив, що здивований голосуванням "Батьківщини" за відставку Разумкова. У "Батьківщині"  також заявили, що фракція не бере участь у "нових коаліціях".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: