fbpx
Сьогодні
20:58 08 Жов 2021

НАТО планує провести свій наступний саміт у Мадриді

Наступний саміт НАТО, який буде присвячений реалізації концепції НАТО 2030 та адаптації Альянсу до сучасних викликів, відбудеться у Мадриді 29-30 червня наступного року.

Про це сьогодні у Мадриді заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, про що йдеться на сайті НАТО.

"Наступний саміт НАТО відбудеться у Мадриді 29-30 червня 2022 року, повідомив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час візиту Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга сьогодні (8 жовтня 2021 року). Генеральний секретар також зустрівся з Королем Іспанії Його Величністю Філіпом VI", – йдеться у повідомленні.

Під час переговорів з іспанською стороною Генеральний секретар НАТО, який прибув до Мадрида в рамках підготовки до майбутнього саміту, зауважив, що Альянс має адаптуватися до майбутнього. І саме ця мета буде головною темою обговорення на вищому рівні. Керівники країн-союзниць визначать шляхи імплементації програми розвитку НАТО 2030, зокрема, зміцнення стійкості Альянсу, зміцнення кібернетичної оборони, забезпечення технологічного лідерства, реагування на нові безпекові виклики, що пов'язані з кліматичними змінами.

Важливою подією наступної зустрічі стане також ухвалення нової Стратегічної концепції НАТО.

"Мадридська Стратегічна концепція відобразить нові умови середовища з безпеки, підтвердить наші цінності та єдність. Це має забезпечити готовність Альянсу до майбутнього", – наголосив Столтенберг.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: