fbpx
Сьогодні
19:01 08 Жов 2021

Напад на журналіста "Схем": трьом працівникам "Укрексімбанку" повідомили нові підозри

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва було повідомлено про підозру третьому фігуранту в справі нападу на журналіста "Схем", ще двоє отримали нові підозри.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора.

Відомо, що у межах кримінального провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми", третій особі – працівнику охорони банку повідомлено про підозру у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів та умисному вчиненні насильницьких дій щодо журналістів, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.

Крім того, повідомлено про нову підозру двом іншим службовим особам банку. Їм інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне позбавлення волі.

Про напад 

4 жовтня "Схеми" повідомили про напад у державному "Укрексімбанку" під час запису інтерв'ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті. Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого він наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети". Журналіст зміг записати те, що відбувалось, на аудіо.

Журналісти питали про "сумнівний" багатомільйонний кредит особі, яка може бути пов'язана з фінансуванням тероризму.

Представники редакції, які прибули на місце події, викликали поліцію та написали заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

Державний "Укрексімбанк" звинуватив журналістів "Схем" у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом і додав, що планує звернутися до правоохоронців.

5 жовтня журналісти "Схем" відновили та оприлюднили кадри нападу під час інтерв'ю в державному "Укрексімбанку".

Після оприлюднення відео з доказами нападу на журналістів голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер заявив, що склав повноваження на час розслідування.

Столичні правоохоронці вручили підозру другому з фігурантів справи про перешкоджання професійній діяльності журналістів "Схем" – Євгену Мецгеру.

Про кредит на купівлю ТРЦ Sky Mall

У червні 2021 року повідомлялось, що новим власником компанії "Оптова мережа 2011", яка володіє майном столичного торгово-розважального комплексу Sky Mall, стало ТОВ "Славіан", кінцевим бенефіціарним власником якого є Сергій Брюховецький.

Зміні власника "Оптова мережа 2011" передувало зняття арешту з майна ТРЦ Sky Mall.

У червні 2020 року естонський підприємець Гіллар Теддер, засновник Arricano Real Estate Plc , керуючої компанії і девелопера низки торговельно-розважальних центрів (ТРЦ) в Україні, звернувся до президента країни Володимира Зеленського з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася навколо столичного ТРЦ Sky Mall.

У липні 2020 року стало відомо, що бізнесмен Іван Фурсін викупив ТРЦ Sky Mall в Києві, який за борги перейшов в банк "Південний".

Інформацію про нового власника підтвердили в девелоперській компанії Arricano естонського бізнесмена Хіллара Тедера (який називає себе власником ТРЦ), а також партнер Тедера, Андрій Адамовський.

Повідомлялось, що Тедер, який втратив контроль над Sky Mall, розглядає шанси позову в міжнародний інвестиційний арбітраж проти держави Україна для компенсації збитків.

У травні 2021 року повідомлялось, що естонські акціонери Arricano Real Estate Plc направили президенту України та Мін'юсту повідомлення про інвестиційний спір із вимогою відшкодування $750 млн через втрату ТРЦ Sky Mall у Києві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: