Документи мають бути передані в СБУ, – Мецгер про розслідування “Схем”

Голова правління Укрексімбанку вважає, що кредит, виданий під заставу, не є проблемним, а документи щодо зв'язку з непідконтрольною територією потрібно передати до СБУ.

Про це він повідомив у Фейсбук, передає Рубрика.

"Кредит не є проблемним, він належним чином обслуговується. Всі умови по сплаті процентів та тіла кредиту виконуються", – заявив Мецгер.

За його словами, державний банк не зробив жодного порушення: є всі необхідні документи та "ми відкриті до будь-яких перевірок органів досудового слідства".

Мецгер повідомив, що усі грошові кошти, видані банком в якості кредиту, були використані для рефінансування заборгованостей в українських банках та для розрахунку на території України з українською юридичною особою-продавцем активу.

Кредит погодив Кредитний комітет банку, Служба безпеки банку, а також проголосувало правління банку, додав він. Крім того, наглядова рада не мала жодних зауважень до кредиту.

Журналісти також знайшли документи, що вказують на наявність у Брюховецького підприємства на окупованій території (так зване "ДНР"). Воно діє та сплачує податки окупантам, що підпадає під визначення фінансування тероризму, пояснюють журналісти.

Мецгер вважає, що ці документи мають бути передані в СБУ та має бути проведене розслідування. "Сподіваюсь розслідування буде швидким та суспільство дізнається правду", – написав він.

Під час інтерв'ю, яке закінчилося нападом на журналістів, він заявив, що власників зареєстрованих на окупованій території компаній і які сплачують там податки, серед позичальників немає.

Водночас коли журналісти показали Мецгеру відповідні документи, пролунала фраза: "Я знаю всі ці документи по "ДНР".

Голова Укрексімбанку знову перепросив перед журналістами "Схем" Кирилом Овсяним і Олександром Мазуром за свою поведінку під час інтерв'ю.

Посадовець досі не пояснив таку реакцію – ані на особистій сторінці, ані перед Комісією з етики Укрексімбанку, як раніше зазначила голова наглядової ради Оляна Гордієнко.

Свіжі дописи

  • Новини

У ЗСУ спростували інформацію щодо відведення танків Abrams від лінії фронту

Збройні сили України спростували інформацію видання Associated Press про те, що Україна нібито відвела американські танки… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Одна з ракет, якими росія сьогодні атакувала Україну, впала за 15 км від польського кордону

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що одна з російських ракет, яка була випущена під час… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Шмигаль: Україна отримає від Австралії безпілотники та партію ПЗРК на десятки мільйонів доларів

Австралія передасть Україні безпілотники у рамках коаліції БпЛА. Також Київ отримає велику партію переносних зенітно-ракетних… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Після атак безпілотників СБУ Словʼянський НПЗ на Кубані частково припинив свою роботу

У російськй федерації на Кубані Словʼянський нафтопереробний завод, який був атакований безпілотрниками СБУ 27 квітня,… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

До Міжнародної коаліції з повернення українських дітей долучилася Японія

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Сирський взяв участь у “Рамштайні” та відзвітував про ситуацію на фронті

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський взяв участь у 21-му засіданні Контактної групи з обороноздатності… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.