fbpx
Сьогодні
15:31 08 Жов 2021

Відстороненому голові правління "Укрексімбанку" Мецгеру вручили ще одну підозру

Голосіївське управління поліції за погодженням прокурорів 8 жовтня вручило ще одну підозру про незаконне утримання людей відстороненому очільнику "Укрексімбанку" Євгенію Мецгеру.

Про це повідомила Київська міська прокуратура у Телеграм, передає Рубрика.

Наразі посадовцю інкримінують уже дві статті Кримінального кодексу — частину 2 статті 146 (та незаконне утримання людей) та частини 1 та 3 статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Підозру щодо останньої Мецгер отримав напередодні, 7 жовтня.

Посадовцю загрожує штраф до 8,5 тисячі гривень, або до 5 років тюрми, чи позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Слідство щодо Мецгера триває. Правоохоронці готуються обирати йому запобіжний захід.

Довідка

Журналісти "Схеми" 4 жовтня заявили про напад на знімальну групу у кабінеті голови правління державного "Укрексімбанку" Євгена Мецгера під час запису інтерв'ю з ним.

Інцидент записали на аудіо. А відео співробітники банку видалили, коли забрали в оператора камеру.

Наступного дня "Укрексімбанк" заявив, що журналістам ніхто не перешкоджав. Натомість знімальну групу "Схем" звинуватили в намаганні отримати банківську таємницю, що є порушенням закону, і в порушенні журналістської етики: мовляв, журналіст записував розмову, яка була начебто "не під запис", і ставив неузгоджені питання.

Пізніше міністр фінансів заявив, що урналісти мають право і повинні ставити будь-які запитання, а всі представники держави зобов'язані і мають відповідати настільки, наскільки це можливо".

В Офісі президента поведінку представників "Укрексімбанку" назвали неприпустимою та виступили за відсторонення Мецгера.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: