fbpx
Сьогодні
22:34 08 Жов 2021

Баканов про нову справу проти Медведчука: Терористам возили гроші валізами

Фото Reuters

Глава Служби безпеки України Іван Баканов прокоментував нові підозри нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку в державній зраді і сприянні діяльності терористичній організації.

Це він зробив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24".

"Сьогодні відбулася непересічна подія. Народному депутату України вручили підозру про скоєння злочину у вигляді державної зради та сприяння терористичній організації. Питання тут не в тому, чи постачалося вугілля з окупованих територій, чи зривалися контракти на постачання вугілля з Південноафриканської республіки. Питання в тому, з яким цинізмом вищі посадові особи держави Україна сприяли терористам. У той час, коли вся країна збирала гроші, щоб підтримати військових, вони возили гроші у валізах до терористичних організацій", – заявив Баканов.

За словами глави СБУ, "це була організована група, яка хотіла, щоб Росія отримала гачок, і тримала Україну в енергетичній залежності".

"Історія справи Медведчука йде корінням у 2014 рік, Так сталося, що нам пощастило, в нас була оперативна вдача. Ми отримали певну інформацію, і почали її перевіряти. Таким чином, вийшли на ланцюг подій, які оцінили, проаналізували, і генеральний прокурор вирішив, що цього ланцюгу взаємопов'язаних подій достатньо для того, щоб порушити кримінальну справу", – додав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: