fbpx
Сьогодні
15:14 07 Жов 2021

Відомий мандрівник за два місяці пішки перетнув Україну із заходу на схід

Відомий мандрівник Олександр Волощук пішки перетнув Україну зі заходу на схід. Він подолав за два місяці 1800 км.

Про це він повідомив у Фейсбук, передає Рубрика.

"Моя піша подорож від крайньої західної точки України до крайньої східної точки успішно завершилася.

4 жовтня я досяг кинутого села Рання Зоря (минула назва – Червона Зірка) в Луганській області, яке за фактом і є крайньою східною точкою України. Повний кілометраж подорожі склав 1801 кілометр, йшов я 58 ходових днів. Весь шлях пройшов в одній парі взуття – міцних і надійних будівельних черевиках зі свинячої шкіри.

Зараз я повертаюся додому, у Чернігів (вже не пішки, а автостопом), і зробив коротку зупинку в Харкові, щоб побувати на футбольному матчі жіночої Ліги Чемпіонів "Житлобуд" Харків – "Реал" Мадрид. У п'ятницю, 8 жовтня, повернуся до Чернігова, а на наступний день, 9 жовтня, заплановано мій виступ в Старобілоуському музеї-садибі дворян Березовських.

Оскільки в ході двомісячної подорожі я не користувався інтернетом, то вже постфактум буду в "Фейсбуці" розповідати про свій піший шлях від українсько-словацького кордону до українсько-російського", – написав мандрівник.

За даними "Укрінформ", у пішу мандрівку з заходу на схід Волощук вирушив 29 липня п. р. Стартував 1 серпня з крайньої західної точки, що знаходиться на українсько-словацькому кордоні біля Чопа.

Маршрут був прокладений майже по прямій лінії, на якій немає жодного обласного центру. Загалом за два місяці Волощук пройшов територіями 12-ти областей України.

Цьогорічна подорож відомого чернігівця була другим етапом розпочатої торік мандрівки Україною – тоді він перетнув її з півночі на південь. Тепер мандрівник зможе говорити про втілення давньої мрії – пройти символічний "український хрест".

Довідка

Олександру Волощуку – 49 років, з яких 18 він подорожує, переважно, автостопом. За цей час він проїхав і пройшов 368 тис. км, відвідав 60 країн світу. Майже в кожній подорожі журналіст вивчав життя українців за межами України, а також досліджував тему масових репресій 1930-1950-х років.

За результатами своїх мандрівок він написав і видав 10 книжок.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: