fbpx
Сьогодні
12:30 07 Жов 2021

Держприкордонслужба розслідує обставини виїзду Саакашвілі з України

Державна прикордонна служба проводить службову перевірку факту перетину кордону України Міхеілом Саакашвілі, кілька посадовців відсторонені від посад.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає УП.

"У ситуації з громадянином України Саакашвілі Державною прикордонною службою України дійсно проводиться службова перевірка. Розслідуються обставини його виїзду з України та факт перетину державного кордону. Детально перевіряється вся інформація, у який спосіб він виїхав за межі України", – зазанчив він.

За словами Демченка, наразі кілька посадових осіб Південного регіонального управління з числа керівництва на час розслідування та до його висновків усунуті від виконання службових обов'язків.

На уточнююче запитання, чи зафіксований перетин кордону Міхеілом Саакашвілі в базі даних, речник ДПСУ зазначив, що не може надати таку інформацію, адже вона є конфіденційною.

Довідка

У 2018 році експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі визнали винним у двох справах. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гиргвліані, і ще до 6 років – по справі про побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

Напередодні нових виборів Саакашвілі повернувся в Грузію і потрапив за ґрати. Поліція оприлюднила відео із затриманим Саакашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика в країну 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це п'ята кримінальна справа проти нього.

При цьому Саакашвілі оголосив себе політичним в'язнем і почав голодування.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: