fbpx
Сьогодні
16:30 07 Жов 2021

Стало відомо, коли у системі ProZorro проведуть перший земельний аукціон

Перший аукціон з оренди комунальної землі сільськогосподарського призначення у державній електронній торговій системі "Прозорро.Продажі" відбудеться 9 листопада.

Про це йдеться на "Прозорро.Продажі", передає Рубрика.

Аукціон буде проходити на підвищення ціни.

Земельну ділянку площею 2,1 га виставила на аукціон Тавричанська сільська рада (Каховський район, Херсонська область).

Орендувати землю пропонують на 7 років. Стартова ціна річної оренди становить 10% від нормативної грошової оцінки ділянки — 5088 грн.

Розмір гарантійного внеску, необхідного для участі в аукціоні, становить 30% від стартової ціни – понад 1500 грн.

"Перший земельний аукціон в системі оголосила невелика сільська громада. Ми вітаємо, що прозору оренду комунальної землі сільськогосподарського призначення розпочинають саме органи місцевого самоврядування. Це правильний крок до ефективного використання земельних ресурсів громади, який допоможе залучити необхідні до бюджету кошти", — зазначила перша заступниця директора "Прозорро.Продажі" Дарина Марчак.

Довідка

Публікація земельних аукціонів в системі "Прозорро.Продажі" відбувається через акредитовані майданчики, завдання яких допомагати продавцям (організаторам торгів) якісно підготувати лот до аукціону та залучити якомога більшу кількість учасників на аукціон.

У системі наявні понад 40 таких майданчиків, що створює конкуренцію між ними і розширює коло тих, хто займається пошуком покупців на лоти.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: