fbpx
Сьогодні
19:10 07 Жов 2021

"Найбільша ганьба влади": у Порошенка прокоментували відставку Разумкова

Фото: yuzhanina.in.ua

Депутатів погрозами змушували голосувати за відставку спікера Дмитра Разумкова.

Про це заявила на телеканалі "Україна 24" депутатка від "Євросолідарності" Ніна Южаніна.

"Ми у фракції розуміємо (причини звільнення Разумкова – ред.), і я особисто спілкувалася з колегами з монобільшості. Насправді делегування людини політичною силою, яка є монобільшістю, і таке ганебне відкликання цієї людини з посади, — мені здається, що це втрата і честі, і совісті цією політичною силою. По-друге, ми знаємо, що ця ніч перед голосуванням була дуже активною в Офісі президента, і що б ми там не говорили, багатьох примушували до цього голосування — і погрозами відкриття кримінальних справ, й іншими загрозами. Це абсолютно зрозуміло всім", — сказала вона.

Южаніна зазначила, що можливий майбутній спікер вже збирається міняти регламент під бажання ОП.

"Що мене найбільше дивує і чого б я не хотіла бачити в залі Верховної Ради, — це того стилю роботи, який вже задекларував Стефанчук. І особливо це відчувалося, коли тимчасовий ведучий засідання через відсторонення Разумкова кілька разів повторив, що не буде давати слова депутатам, які говорять не по темі, він не буде дозволяти роздуми, які повинен був зупиняти Разумков, і так далі. І це потім повторив Стефанчук. Коли він презентував себе як кандидата на посаду, він говорив про те, що потрібно змінити регламент роботи Верховної Ради переписати велику кількість статей, щоб парламент міг швидше приймати закони, які ініціює Офіс президента.

Скажіть, чи можна таке допускати в нашій країні? І взагалі весь сьогоднішній день, пов'язаний з відставкою Разумкова, — це найбільша ганьба всієї влади, яка є сьогодні", — сказала вона.

Як повідомляла Рубрика, нардепи відправили спікера Верховної Ради Разумкова у відставку, "за" виступили 284 нардепи.

Разумков зазначив, що за відкликання його з посади спікера парламенту, крім фракції "Слуги народу", проголосували "Батьківщина", "Довіра", "За майбутнє" і частина "Голосу". Таким чином, "ми побачили нову коаліцію".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: