fbpx
Сьогодні
15:56 06 Жов 2021

Верховний Суд підтвердив: Совські ставки належать киянам

У вівторок 6 жовтня у Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду України відбулося засідання у справі про Совські ставки (№910/7250/18)

Колишній орендар майже 20 га нижнього каскаду Совських ставків ТОВ "Господарник" з орбіти впливу депутата Київради Ігоря Баленка намагався оскаржити рішення судів першої та другої інстанцій, які розірвали договір оренди та повернули зелену зону киянам, передає Еспресо.

Судова колегія у складі суддів Інни Берднік (головуюча), Івана Міщенка та Віталія Зуєва залишили касаційну скаргу ТОВ "Господарник" без задоволення. Таким чином у силі залишається рішення суду 2019 року про розірвання договору оренди земельної ділянки нижнього каскаду Совських ставків. Нагадаємо, позов про розірвання договору оренди в інтересах киян подала столична прокуратура.

Довідково

Пан Баленко не приховував, що хоче забудувати Совські ставки багатоповерхівками. Для реалізації його плану потрібно було б засипати частину водойм, що призвело б до знищення цінної екосистеми нижнього каскаду ставків.

Громада пропонує альтернативний план з облаштування екологічного парку на Совських ставках. Вже є концепція такого парку, екологічна комісія Київради та управління екології Київської адміністрації підтримали цю ідею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: