fbpx
Сьогодні
19:56 06 Жов 2021

У "Слузі народу" пояснили, за що можна вилетіти з фракції

Парламентська фракція "Слуга народу" може порушити питання виключення депутатів, які відмовляться голосувати за відставку спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" народний депутат від "Слуги народу" Василь Мокан.

Мокан повідомив, що він особисто на має наміру голосувати за відставку Разумкова.

На запитання, чим для нього обернеться неголосування, депутат відповів:

"Ми на цю тему не спілкувалися з фракцією. Очевидно, що я якщо не проголосую за відставку, фракція може порушити питання якихось подальших дій, але звучала пропозиція написати в такому випадку заяву про вихід з фракції. Але я вам скажу, що це означає юридично, що партія тоді отримає можливість прийняти рішення на з'їзді та забрати мандат народного депутата України".

"Слуга народу" висловив упевненість, що "у Верховній Раді насправді має бути плюралізм і свобода голосування". Мокан запевнив, що його голосування ніколи не суперечили програмним засадам "Слуги народу", і він голосував проти лише в кадрових питаннях.

"Зараз, я так розумію, питання стоїть гостріше, тому я не знаю, які будуть подальші кроки. Але в будь-якому випадку це буде предмет розмови з фракцією. Я готовий конструктивно цю розмову провести", – додав він.

Як повідомляла Рубрика, 5 жовтня, народні депутати відсторонили голову Верховної Ради Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань на два дні.

Рада голосуватиме за відставку Разумкова 7 жовтня.

Нагадаємо, у "Слузі народу" назвали основного кандидата на заміну Разумкову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: