Новини

Донеччина — лідер в Україні за кількістю створених ОСББ

Сьогодні Донеччина — лідер в Україні за кількістю створених ОСББ.

Про це йдеться у статті Східного Варіанту.

"За даними Державної служби статистики, в Україні зареєстровано понад 30 тисяч ОСББ. Найбільше — у Донецький області. Наприклад, у півмільйонному Маріуполі створено 1125 ОСББ, що складає близько 60% від усього житлового фонду міста", — йдется у публікації.

Одиниці з них були створені у 1990-х роках. Левова ж частка утворилася після того, як у місті була прийнята програма підтримки ОСББ. Одне з таких об'єднань за адресою проспект Будівельників, 165 з'явилося у 2017 році.

Фото: ВВ

Зараз тут доглянутий двір з рівним асфальтом, мальовничими клумбами та затишною альтанкою. Про те, як все було до цього, місцеві мешканці згадують неохоче.

«Проблем було стільки… Краще про них не говорити. Давайте краще говорити про хороше. Зрушення великі, зрушення цікаві. І люди поступово дійсно починають відчувати себе співвласниками, що "я тут живу і це шматочок мого". Що будинок — це не лише ходити кудись, скаржитися, чогось добиватися. А найголовніше, що можна своїми руками, своїми зусиллями щось зробити. Зробити життя кращим», — зазначає мешканка будинку Наталія Пономаренко.

Фото: ВВ

Вона із задоволенням розповідає, як до озеленення прибудинкової території долучаються не лише її сусіди, а і жителі навколишніх будинків. Але не лише робота зближує людей.

«Ми чаювання влаштовуємо, спільно змагання для дітей проводили. Сусіди один з одним познайомились. Іноді жили на одному майданчику, але не знали навіть, як звати сусіда», — розповідає пані Наталія.

Свіжі дописи

  • Новини

Латвія передала Україні обладнання для відновлення енергетики: трансформатор із Ризької ГЕС та інше

Акціонерне товариство Latvenergo з метою відновлення енергосистеми України передало пакет обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури.… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У ISW зазначили, що відхід військ ЗСУ з позицій не сприяє швидким тактичним успіхам росіян

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що відхід Сил оборони з позицій від Бердичів, Семенівки та… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Головнокомандувач ЗСУ показав авіаудари по місцях зосередження особового складу росіян

Військові Збройних сил України завдали ударів по місцях зосередження російських загарбників. Про враження цілей у… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ знищили ще понад 1300 окупантів та 37 артсистем

Минулої доби, 28 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 1300 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Війська рф понад 300 разів били по Запорізькій області: є порений та руйнування 

Загарбники впродовж доби 346 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 10 населених… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Генштаб: Сили оборони відбили 55 атак противника на Авдіївському напрямку

Українські військові утримали позиції та відбили штурми російських військ на Херсонському напрямку. Також ЗСУ відбили… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.