fbpx
Сьогодні
17:30 06 Жов 2021

Донеччина — лідер в Україні за кількістю створених ОСББ

Фото: ВВ

Сьогодні Донеччина — лідер в Україні за кількістю створених ОСББ.

Про це йдеться у статті Східного Варіанту.

"За даними Державної служби статистики, в Україні зареєстровано понад 30 тисяч ОСББ. Найбільше — у Донецький області. Наприклад, у півмільйонному Маріуполі створено 1125 ОСББ, що складає близько 60% від усього житлового фонду міста", — йдется у публікації.

Одиниці з них були створені у 1990-х роках. Левова ж частка утворилася після того, як у місті була прийнята програма підтримки ОСББ. Одне з таких об'єднань за адресою проспект Будівельників, 165 з'явилося у 2017 році.

Наталія Пономаренко

Фото: ВВ

Зараз тут доглянутий двір з рівним асфальтом, мальовничими клумбами та затишною альтанкою. Про те, як все було до цього, місцеві мешканці згадують неохоче.

«Проблем було стільки… Краще про них не говорити. Давайте краще говорити про хороше. Зрушення великі, зрушення цікаві. І люди поступово дійсно починають відчувати себе співвласниками, що "я тут живу і це шматочок мого". Що будинок — це не лише ходити кудись, скаржитися, чогось добиватися. А найголовніше, що можна своїми руками, своїми зусиллями щось зробити. Зробити життя кращим», — зазначає мешканка будинку Наталія Пономаренко.

квіти

Фото: ВВ

Вона із задоволенням розповідає, як до озеленення прибудинкової території долучаються не лише її сусіди, а і жителі навколишніх будинків. Але не лише робота зближує людей.

«Ми чаювання влаштовуємо, спільно змагання для дітей проводили. Сусіди один з одним познайомились. Іноді жили на одному майданчику, але не знали навіть, як звати сусіда», — розповідає пані Наталія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: