fbpx
Сьогодні
16:29 06 Жов 2021

Австралійський Google перестав доставляти товари дронами: причина

Служба доставки Wing, що належить Google, перестала відправляти товари дронами в столиці Австралії Канберрі. Відмовитися від послуги компанію змусили птиці.

Ворони, сороки, яструби та клинохвості орли постійно нападали на безпілотники, повідомляє Business Insider.

Wing заробила в 2019 році і виконала понад 100 тисяч доставок. За весь цей час проблем з птахами не було. Нападати на дрони пернаті почали тільки в цьому році.

Орнітологи припускають, що пташина агресія може бути пов'язана з декількома факторами: територіальним інстинктом і збільшенням кількості дронів через пандемію, під час якої люди стали частіше користуватися доставкою.

У пернатих почався сезон гніздування, а в Австралії знову ввели локдаун, тому конфлікт птахів і дронів загострився. В результаті страждають і птиці, і квадрокоптери. Тому компанія Wing зупинила всі польоти в районі Канберри та чекає, коли вчені придумають вихід з ситуації.

У фахівців вже є кілька варіантів. Наприклад, вони пропонують запускати дрони раніше, поки птахи не прокинулися, але тоді буде незручно людям. Можливо, у компанії-виробника дронів вийде зменшити шум мотора, і він не буде так залучати птахів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: