fbpx
Сьогодні
Новини компаній 21:02 05 Жов 2021

Новий розвідувальний етап на Одещині: "Укрнафтінвест" отримала приплив нафти з нової свердловини

English version here

Компанія «Укрнафтінвест» вийшла на новий етап розвідувальних робіт в Одеському нафтогазоносному регіоні. Так, у Саратському районі свердловина №4 «Сергіївська» при першому ж випробуванні отримала приплив нафти.

Про це повідомляє пресслужба BGV Group Management.

Нині свердловина проходить випробування перспективних горизонтів, результати яких можуть лягти в основу нафтовидобування на півдні Одещини вже в наступному році. Про перспективи та особливості видобутку нафти та газу в Одеській області розповів під час свого виступу у рамках Odesa Offshore Conference 2021 Мирон Фірман, головний геолог ПрАТ «Науково-виробничий концерн «Укрнафтінвест», який входить до інвестиційної групи BGV Group Management.

Мирон зауважив, що розвідувальні роботи в Одеському регіоні ведуться уже давно — протягом 70 років. Цілеспрямоване пошукове буріння на Саратській площі проводилось, починаючи з 1970-х років, а Східносаратське родовище відкрите в 1983 році. Проте до сьогодні ні приватні інвестори, ні державні компанії так і не змогли досягнути етапу промислового видобування нафти і газу. Із приходом у регіон BGV Group Management — реального інвестора з провідними технологіями — вдалося отримати перші позитивні результати та перейти на новий розвідувальний етап. Так, за словами Мирона Фірмана, усього за 2 місяці командою «Укрнафтінвест» було організовано і проведено спорудження першої розвідувальної свердловини на нафтоносній ділянці у Саратському районі, а вже на початку вересня одеська свердловина №4 «Сергіївська» отримала приплив нафти.

«Прогрес — очевидний. Ми успішно завершили буріння свердловини на півдні Одещини і розпочали подальші випробування. Через кілька місяців ми отримаємо результати і зможемо уточнити запаси нафти. І вже після цього зрозуміємо, скільки потрібно буде свердловин і які потужності нам необхідні. Тобто це можуть бути десятки свердловин для видобутку нафти, а відповідно — нові робочі місця та мільйонні надходження до місцевих бюджетів», — передбачає Мирон Фірман, головний геолог ПрАТ «НАК «Укрнафтінвест».

ukrnaftinvest

Фото bgv.com.ua

BGV Group Management та ПрАТ «НАК «Укрнафтінвест» залучають до розробки родовища провідних фахівців та найсучасніші технології. Так, вперше тут були застосовані буріння на вуглеводневій основі, заколонні набухаючі пакери, сучасні комплекси промислових і фізичних досліджень, вторинне розкриття на вуглеводневих рідинах новітніми перфораційними системами. Під час презентації Мирон Фірман наголосив, що геологічна будова одеського нафтогазоносного регіону є однією з найскладніших на території України, саме тому при проектуванні, бурінні, випробуванні та дослідженні свердловин компанія застосовує нові технології та підходи.

Як повідомлялося, інвестиційна компанія BGV Group Management увійшла до Американсько-Української Ділової Ради (USUBC).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: