fbpx
Сьогодні
10:45 05 Жов 2021

У "Слузі народу" розповіли, що роблять для гендерної рівності в Україні

English version here

Фото: Рубрика

Народна депутатка від "Слуги народу" Марина Бардіна в інтерв'ю для "Рубрики" розповіла про законопроєкти у сфері гендерної рівності

Так нещодавно було проголосовано за законопроект, який дав можливість чоловікам мати двотижневу декретну відпустку.

"Мені здається, що це — перші кроки по вихованню рівності у догляді за дитиною", — зазначає Бардіна.

Також проголосували закон про заборону сексизму в рекламі, щоб уникнути оголених тіл, невдалих гасел, які відтворюють різні гендерні стереотипи, але не мають нічого спільного з рекламованою продукцією.

"Думаю, українці куди креативніші без сексизму", — відзначає депутатка.

Крім того, працюємо над запобіганням домашньому насильству і не так давно Президент підписав відповідний Закон.

Займаємося питаннями змін у Збройних Силах України, щоби урівняти права жінок і чоловіків на службі як у професійному, так і приватному житті. До того ж, парламент перейменував свято 14 жовтня з Дня захисників України на День захисників і захисниць України.

За її словами, по-перше, жінки також пішли захищати нашу територіальну цілісність та суверенітет, і маємо враховувати усі ці реалії. По-друге, це допоможе виховувати покоління незалежної України з розумінням того, що дівчата і хлопці можуть однаково обирати, ким бути і що робити.

"І щодо більш глобального — думаємо про доглядову реформу. Зараз у нас трирічна декретна відпустка, яка взагалі не оплачується. У неї здебільшого йдуть жінки. Це створює певну професійну ізоляцію та сприяє економічній залежності жінок. Ми дивимось, як це працює в інших країнах і думаємо над змінами у нас", — розповіли у "Слузі народу".

Марина Бардіна: про гендер, нове покоління і вміння тримати удар

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: