fbpx
Сьогодні
15:35 05 Жов 2021

В Індонезії відкрили музей зі сміття, яке зібрали з річок та пляжів

В Індонезії відкрили музей, створений із понад 10 тисяч пластикових пляшок, пакетів та іншого сміття, яке збирали із забруднених річок та пляжів. Таким чином екологи хочуть змусити людей відмовитися від одноразового пластику.

Про це пише Reuters.

"Музей" виставили у місті Гресік, що у провінції Східна Ява. На те, щоб його створити, пішло 3 місяці. У центрі цього музею статуя Деві Шрі ㅡ богині життя, багатства та процвітання, яку яванці дуже шанують. Та у цій композицій навіть богиня вкрита сміттям: із пластикових залишків їй зробили спідницю.

Засновник музею Пригі Арісанді розповів, що хоче донести до людей, чому так важливо припинити використовувати одноразовий пластик.

Він розповів, що пластик важко переробляти.

Але ця проблема особливо гостро стоїть для Індонезії, оскільки країна займає друге місце після Китаю за рівнем забруднення пластиковим сміттям на узбережжях та водоймах. Усього разом із Філіппінами та В'єтнамом ці країни несуть відповідальність за більш ніж половину всього пластику в океані.

Однак спроби Індонезії щодо регулювання використання пластикового пакування досі мали неоднозначні результати.

"Ми повинні припинити споживання одноразового пластику, тому що він забруднить наш океан, який також є нашим джерелом їжі", ㅡ сказав активіст.

Як повідомляє Рубрика, науковці довели, що сонячне світло здатне розкладати пластик на нові хімічні речовини.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: