fbpx
Сьогодні
08:15 05 Жов 2021

Facebook, Instagram, WhatsApp відновили роботу після 6 годин перерви у роботі. Цукерберг вибачився, названо причину збою

Власник компанії Facebook Марк Цукерберг особисто вибачився перед користувачами за масштабний збій, що стався в понеділок ввечері

Він зробив це на власній сторінці соціальної мережі.

"Facebook, Instagram, WhatsApp і Messenger повертаються до онлайн-роботи. Перепрошую за сьогоднішній збій: я знаю, як сильно ви покладаєтеся на наші сервіси, щоб залишатися на зв'язку з важливими для вас людьми", – написав Цукерберг.

Facebook також назвала причину шестигодинного збою на своїх ресурсах – це зміни конфігурації маршрутизаторів.

"Наші інженерні групи дізналися, що зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, викликали проблеми, які перервали цей зв'язок. Це порушення мережевого трафіку зумовило каскадний вплив на способи зв'язку наших центрів обробки даних, в результаті чого наші послуги були зупинені", – йдеться у повідомленні.

Там вибачилися перед користувачами і запевнили, що працюють над тим, щоб краще зрозуміти проблему та забезпечити більш стійку інфраструктуру.

«На цей час ми хочемо прояснити, що, на нашу думку, основною причиною цього збою було неправильне внесення змін до конфігурації … У нас також немає доказів того, що призначені для користувача дані були скомпрометовані в результаті цього збою», — переконують у Facebook.

Соцмережі «ожили» після 6 годин перерви у роботі

Нагадаємо, 4 жовтня у роботі Facebook та Instagram, WhatsApp і низки інших ресурсів стався глобальний збій.

На тлі цього люди скаржилися на проблеми з доступом й на інших платформах: Netflix, PlayStation, Steam, Google, Zoom, TikTok, Snapchat, Telegram, Amazon тощо.

Утім, представники цих платформ не підтверджували збої, а Telegram заявив, що його робота сповільнилася через низку нових користувачів.

Окрім того, користувачі скаржилися щодо проблем з Twitter, але там лише привітали низку користувачів, які зайшли на цю платформу через брак доступу до інших.

Співробітники Facebook не змогли потрапити до офісу, щоб оцінити масштаб збою, оскільки у них перестали працювати перепустки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: