fbpx
Сьогодні
Анонс 18:10 05 Жов 2021

Перший мобільний додаток Чорнобиля запрошує на міжнародний форум та інтерактивну виставку CHRNBL

English version here

Запрошуємо на міжнародний форум CHRNBL з 6-го по 10-те жовтня. Унікальні технології, понад 50 спікерів з 15 країн та інтерактивна виставка з віртуальними роботами Примаченко, Марчука та Савадова — новий інновативний формат міжнародної події на базі мобільного додатку CHRNBL!

Перший мобільний додаток Чорнобиля Chornobyl App оновився до CHRNBL та отримав власний міжнародний форум та інтерактивну виставку. Понад 50 експертів з 15 країн впродовж 5 днів міжнародного форуму CHRNBL розповідатимуть про вплив Чорнобиля на людство. Науковці, ліквідатори, представники державних та культурних організацій розповідатимуть про культурне переосмислення Чорнобиля, замовчування, фейки та розсекреченні документи, про можливості сучасних технологій для збереження нашої історії. Розкажуть про проблеми реінтеграції у суспільство постраждалих та ліквідаторів, а також про сучасні наукові проєкти Чорнобиля. 

Завдяки онлайн формату, події форуму CHRNBL можна побачити у всьому світі, почути думки визнаних експертів та навіть поставити їм питання. Форум буде транслюватися українською та англійською мовами на сайті CHRNBL.com, а питання можна буде поставити просто в коментарях під час онлайн-трансляції у соціальних мережах CHRNBL.  

Кожен з п'яти днів форуму, з 6-го по 10-те жовтня, буде присвячений своїй тематиці:

Перший мобільний додаток Чорнобиля запрошує на міжнародний форум та інтерактивну виставку CHRNBL

Об'єкти Чорнобиля у Зоні відчуження, скановані раніше розробниками мобільного додатку, відтепер стали експонатами першої інтерактивної виставки CHRNBL, яка буде презентована одночасно в 11 країнах світу під час міжнародного форуму. 

Завдяки унікальній AR-технології оживаючих карток, 3D-моделей та порталів 360, учасники форуму зможуть відвідати Чорнобиль — віртуально, просто зі свого смартфону та подивитись на його сучасний стан. Віртуальні копії реальних об'єктів – як то Колесо Огляду, ДУГА, Басейн "Лазурний", Готель "Полісся", експонати Національного Музею Чорнобиль — оживають на постерах, завдяки мобільному додатку CHRNBL. Їх можна детально розглядати та прискіпливо вивчити разом з розсекреченими документами КДБ

Перший мобільний додаток Чорнобиля запрошує на міжнародний форум та інтерактивну виставку CHRNBL

Перший мобільний додаток Чорнобиля запрошує на міжнародний форум та інтерактивну виставку CHRNBL

Окрім правдивої інформації про історію та сучасне Чорнобиля, виставка також познайомить з сучасними об'єктами мистецтва. Серед експонатів — віртуальні роботи Марії Примаченко, Івана Марчука, Арсена Савадова, Алевтини Кахідзе та інших художників, що були представлені в рамках першої віртуальної виставки Чорнобиля ARTEFACT. 

"Мобільний додаток CHRNBL було створено за підтримки Українського культурного фонду як центральний інформаційний хаб Чорнобиля, з правдивою інформацією. Його мета — в співпраці з міжнародними організаціями, експертами, вченими та культурними діячами, збирати найціннішу інформацію про Чорнобиль і транслювати її для всього світу. 

Своєю чергою, форум CHRNBL  започатковує інтернаціональну комунікаційну платформу, з метою вивчення на прикладі Чорнобиля питань екологічності, сталості, медіаграмотності, соціальних, культурних та економічних проблем, з якими може зіткнутися людство з метою зменшення масштабів їх негативних наслідків. Тоді як інтерактивна виставка розширює досвід дослідників та збільшує коло зацікавлених Чорнобилем, надаючи інформацію в сучасному форматі" коментує Світлана Коршунова, кураторка міжнародного форуму та співзасновниця мобільного додатку CHRNBL.

Проєкт відбувається за підтримки Українського культурного фонду та за сприянням Міністерства культури та інформаційної політики Україн, Національного Музею Чорнобиля, МГО «Центр ПРИПЯТЬ.ком», МГО «Європейський Інститут Чорнобиля».

Слідкуйте за проєктом у соціальних мережах:

Завантажуйте додаток CHRNBL для  IOS та Android.

Перший мобільний додаток Чорнобиля запрошує на міжнародний форум та інтерактивну виставку CHRNBL

Розклад трансляції форуму CHRNBL 

  • 6.10.2021 /12:00 – 17:00/

Переосмислення культурної спадщини національних травматичних подій. 

  • 7.10.2021 /10:00 – 17:00/

Роль культури, мистецтва та новітніх технологій у висвітленні історичних подій.

  • 8.10.2021 /11:00 – 18:00/ 

Унікальні можливості Зони Відчуження та вектори розвитку наукових проектів Чорнобиля.

  • 9.10.2021 /15:00 – 20:00/ 

Історичні дослідження в еру пост-правди та наратив наслідків розпаду СРСР у сучасності.

  • 10.10.2021 /12:00 – 18:00/ 

Стратегія реінтеграції у суспільство ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Перший мобільний додаток Чорнобиля запрошує на міжнародний форум та інтерактивну виставку CHRNBL

"Рубрика" — медіа-партнер форуму CHRNBL

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: