fbpx
Сьогодні
16:34 04 Жов 2021

Зеленський продовжує очолювати президентський рейтинг

Фото: ОП

У вересні поточного року у президентському рейтингу в Україні продовжував лідирувати чинний глава держави Володимир Зеленський (за нього готові проголосувати 32% серед тих, хто визначився і піде на вибори).

Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного дослідження "Соціально-політичні настрої українців: вересень 2021", яке провів Український інститут майбутнього спільно з соціологічною компанією New Image Marketing Group.

За даними дослідження, у президентському рейтингу Зеленський піднявся на 2% порівняно з червнем. Тобто зараз за нього готові проголосувати 32% серед тих, хто визначився і піде на вибори. Тоді як рейтинг його найближчих конкурентів – лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка і співголови фракції ОПЗЖ у Верховній Раді Юрія Бойка – опустився на 2% і 1% відповідно. Обидва мають по 12% серед тих, хто визначився і піде на вибори. Четверте місце стабільно займає лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко – 11% серед тих, хто визначився і піде на вибори. Водночас виріс рейтинг експрем'єра Володимира Гройсмана і колишнього народного депутата Євгенія Мураєва до 7% серед тих, хто визначився і піде на вибори.

"Вже традиційно найбільше підтримує Зеленського молодь до 24 років – 39%. Зі збільшенням віку респондентів їхня готовність голосувати за нього зменшується і серед людей старшого віку становить лише 21%. Натомість старші люди втричі частіше підтримують Бойка (13% проти 4% серед молоді)", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за регіональним розподілом Зеленський закріпив електоральне лідерство на заході з 23% проти 16% у Порошенка та на півдні з 24% проти 13% у Бойка. У центральних областях президент утримує перше місце з 22% проти 10% Порошенка та 10% Гройсмана. Навіть на сході Зеленський випереджає Бойка – відповідно 27% до 16%. "Тим не менш, Донбас залишається відверто проблемним регіоном для Зеленського – там він беззаперечно програє Бойку – 16% до 29%. Порівняно невелика підтримка у Донецькій та Луганській областях корелює з низькою довірою там до чинного глави держави та більшою часткою тих, хто виступає за позачергові президентські вибори. Слід відзначити, що більшість громадян, а саме 81%, збираються голосувати на президентських виборах. Не мають такого наміру 16%, і не визначилися 3% громадян", – зауважують соціологи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: