fbpx
Сьогодні
15:51 04 Жов 2021

В Україні з'явилась перша гастрокарта крафтових виробників

На сайті проєкту «Дороги гурманів» можна ознайомитись із гастрономічною картою, до якої вже увійшло 130 крафтових фермерств з усієї країни.

В Україні стрімко розвивається екосистема фермерських господарств. Розвивається й гастротуризм. Втім, ці два напрями, на жаль, не завжди перетинаються. Дрібні виробники не мають достатніх рекламних бюджетів, щоб гучно заявити про себе на всю країну. Тому було створено сайт dorogygurmaniv.com. Завдяки йому мандрівники та всі охочі познайомляться з виробниками сиру, устриць, равликів, м'яса, яєць, пива, вина, овочів та фруктів. Кожен бажаючий може доповнити карту. Для цього необхідно розповісти про улюблених українських виробників, заповнивши коротку форму на сайті. 

«Місія проєкту "Дороги гурманів" — розвиток гастротуризму в Україні та формування знань про локальних крафтових виробників. Як соціально відповідальний бізнес наша група компаній ставить собі на меті надати кожному українцю можливість подорожувати якісними дорогами та відвідати найсмачніші куточки України», — зазначає ініціатор проєкту «Дороги гурманів» та співзасновник дорожньо-будівельної групи компаній RDS Юрій Шумахер. 

До 30-річчя Незалежності України було видано національний гастрогід «Дороги гурманів. 100 крафтових місць України». Путівник складається з п'яти розділів: «Центр і Північ», «Карпати», «Захід», «Південь» та «Схід». У представлених локаціях можна домовитися про екскурсію та дегустацію, познайомитися з фермерами, побачити на власні очі процес виготовлення органічних продуктів. На сторінках гастрогіда мандрівники знайдуть п'ять карт і маршрутів: «Подорож з акцентом», «Уздовж Тиси», «Крафтова Бакота», «Смачно, як у Гоголя», «Смаки Донбасу».

Чернігівське вино. Київські осетри. Миколаївські устриці. Сєвєродонецькі банани. А ще — варення з кульбаби, качана каша, медяники-веселяники, емоційне пиво. Звучить як вигадка, але це — реальність гастротуризму в Україні. Онлайн-гастрокарта та гастрогід допоможуть гурманам познайомитись з українськими крафтовими продуктами та напоями безпосередньо на місці їх виробництва, а виробникам — знайти поціновувачів своєї продукції. 

Відкривайте нові смаки та досліджуйте крафтову Україну з проєктом «Дороги гурманів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: