fbpx
Сьогодні
14:21 04 Жов 2021

Ткаченко заявив, що не намагався "захопити" Одеську кіностудію для Коломойського

Олександ Ткаченко прокоментував інформацію про те, що разом з олігархом Ігорем Коломойським нібито брав участь у спробі "захопити" контрольний пакет акцій Одеської кіностудії.

Про це повідомляє "Детектор медіа", передає Рубрика.

Міністр культури та інформаційної політики зазначив, що є співвласником підприємства з 2006 року. За його словами, з цієї причини "захоплювати" кіностудію у нього "не було потреби".

"Попередні домовленості було досягнуто у 2016, а реалізація угоди зі зміною часток була у 2017 році. В 2019 році я передав в управління всі свої корпоративні права, як цього вимагає закон. У 2020 році я продав акції Олександру Морозову", – сказав глава Мінкульту.

Ткаченко повідомив, що "угода передбачала терміни та умови розрахунку, тому при отриманні доходу – кошти будуть відображені в декларації відповідно до вимог законодавства".

Він також переконує, що це був "не офшор, а легально створена британська компанія під юрисдикцією Англії з відкритим реєстром".

"Те, що ви зазначаєте як "отримав у подарунок", насправді є лише видом угоди, до якої жодного стосунку немає Коломойський. Звичайна практика юристів, коли в іноземній компанії без діяльності змінюється акціонер", – продовжив міністр.

"Відповідний дохід мною було задекларовано та відображено у податковій декларації з подальшою сплатою податку", – додав посадовець.

Довідка

Розслідувачі "Слідство.Інфо" 3 жовтня опублікували фільм "Офшор95", де мовиться про бізнес Володимра Зеленського та його оточення.

Зазначається, що менеджери компаній олігарха Коломойського причетні до захоплення контрольного пакету Одеської кіностудії.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: