Разумков підпише закон про олігархів, коли надійде “коректний текст” документа

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав, що підпише проголосований Радою закон про олігархів, як тільки до нього надійде "коректний текст" документа.

Про це він зазначив на погоджувальній раді 4 жовтня, повідомляє "Укрінформ".

"Тільки до мене надійде коректний текст закону, за який проголосувала Рада, я підпишу його. Але тут всі розповідають, як вони дуже швидко хочуть, щоб цей закон був підписаний. А що ж ні одна фракція не подала пропозицію про розгляд постанов про скасування рішення Верховної Ради? Жодна. В тому числі й фракція монобільшості…. Або ми не поспішаємо щодо цього закону? Давайте казати правду, а то вона в нас якась трішки однобока", – заявив Разумков.

Він також наголосив, що спікер ВР має підписувати той закон, який ухвалила Верховна Рада.

"Я тут добре, що отримую інформацію із засобів масової інформації, але тут почали всі розповідати, що щось хтось десь ховає. Доповідаю вам, що ніщо не може сховатися в стінах Верховної Ради. Коли комітет направляє до Апарату Верховної Ради, розуміючи що він робить, закон не той, який голосувався в стінах Верховної Ради, це вже підступ… Якщо вам щось не подобається, або ви наробили помилок під час непрофесійної підготовки до розгляду закону і пішли за незрозумілою процедурою в залі Верховної Ради, це проблеми комітету", – зауважив Разумков.

За його словами, "рішення приймає український парламент, і за те, за що голосує український парламент, я, як спікер, повинен підписати".

Як повідомляла Рубрика, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (проєкт №5599). Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру згідно зі статтею 119 Регламенту Верховної Ради.

Під час голосування одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту переголосувати закон через колізію правок.

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту закону №5599.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що підпише закон про деолігархізацію і направить його на підпис Президентові у проголосованій парламентом редакції одразу після відхилення проєктів постанов про його скасування.

Свіжі дописи

  • Новини

В Україні планують до кінця 2024 року запустити реєстр порушень міжнародного гуманітарного права

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій має намір уже до кінця цього року запустити… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У запорізькому цирку зірвалися з висоти неповнолітні гімнасти: поліція встановлює обставини

Двоє неповнолітніх гімнастів у Запорізькому державному цирку під час виконання номера зірвалися з 3-метрової висоти… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Зеленський заявив, що у червні може початися шлях до справедливого миру

Президент України Володимир Зеленський заявив, що світова більшість повинна примусити росію до миру та може… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У межах проєкту “Заряджай ЗСУ” фонд BGV спільно з мережею “КОЛО” зібрав 688 206 грн

Фонд BGV спільно з мережею "КОЛО" у межах проєкту "Заряджай ЗСУ" зібрав 688 206 грн.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Зеленський поговорив з лідером демократів в Палаті представників США та запросив його в Україну

Сьогодні, 28 квітня,  глава держави Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншості в Палаті… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Кандидатку в президенти США від Партії зелених затримали під час пропалестинської акції

Сотні людей затримала поліція під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.