fbpx
Сьогодні
12:21 04 Жов 2021

Разумков підпише закон про олігархів, коли надійде "коректний текст" документа

Фото ReutersФото Reuters

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав, що підпише проголосований Радою закон про олігархів, як тільки до нього надійде "коректний текст" документа.

Про це він зазначив на погоджувальній раді 4 жовтня, повідомляє "Укрінформ".

"Тільки до мене надійде коректний текст закону, за який проголосувала Рада, я підпишу його. Але тут всі розповідають, як вони дуже швидко хочуть, щоб цей закон був підписаний. А що ж ні одна фракція не подала пропозицію про розгляд постанов про скасування рішення Верховної Ради? Жодна. В тому числі й фракція монобільшості…. Або ми не поспішаємо щодо цього закону? Давайте казати правду, а то вона в нас якась трішки однобока", – заявив Разумков.

Він також наголосив, що спікер ВР має підписувати той закон, який ухвалила Верховна Рада.

"Я тут добре, що отримую інформацію із засобів масової інформації, але тут почали всі розповідати, що щось хтось десь ховає. Доповідаю вам, що ніщо не може сховатися в стінах Верховної Ради. Коли комітет направляє до Апарату Верховної Ради, розуміючи що він робить, закон не той, який голосувався в стінах Верховної Ради, це вже підступ… Якщо вам щось не подобається, або ви наробили помилок під час непрофесійної підготовки до розгляду закону і пішли за незрозумілою процедурою в залі Верховної Ради, це проблеми комітету", – зауважив Разумков.

За його словами, "рішення приймає український парламент, і за те, за що голосує український парламент, я, як спікер, повинен підписати".

Як повідомляла Рубрика, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (проєкт №5599). Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру згідно зі статтею 119 Регламенту Верховної Ради.

Під час голосування одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту переголосувати закон через колізію правок.

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту закону №5599.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що підпише закон про деолігархізацію і направить його на підпис Президентові у проголосованій парламентом редакції одразу після відхилення проєктів постанов про його скасування.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: