fbpx
Сьогодні
13:51 04 Жов 2021

Корнієнко повідомив, скільки зібрали підписів за відставку Разумкова

English version here

Фото: sluga-narodu.com

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко під час брифінгу 4 жовтня розповів, скільки зібрали підписів за відкликання Дмитра Разумкова з посади спікера.

Про це повідомляє sud.ua, передає Рубрика.

"Зібрано 175 підписів на підписному листі, так як він видається на 175 підписів (так видає апарат на позачергове засідання – 150+ 25 запасних). Є окремий додаток, він формальний, і не підлягатиме процедурі верифікації підписів, але там ще близько 15 підписів . Всього близько 190 підписів", – зазначив він.

На питання про те, чи будуть виключати з фракції депутатів, які не підтримають звільнення Разумкова, Корнієнко відзначив, що для них в такому випадку "було б чесно йти іншим політичним шляхом".

"Виключати ми поки не збираємося їх. Щодо виключення у нас одна кандидатура, це депутат, яка голосувала" червоною кнопкою "за закон про олігархів. Це є червоною лінією. Це Людмила Буймистер. Виключення з фракції це не позбавлення мандата. Але я думаю, що це питання теж потрібно ставити на порядок денний ", – зазначив глава партії.

Що стосується термінів для голосування за відкликання Разумкова, то, за словами Корнієнка, його можна провести в найкоротші терміни (навіть раніше четверга).

"Ми проаналізували час, яке зазвичай йде в апарата на верифікацію підписів, це не більше півдня. Тобто, якщо ми протягом декількох годин направимо, то до кінця дня її закінчать. Уже завтра ми повинні розглянути "питання про питання" – обговорити процедуру і коли буде відбуватися це засідання. Є певний термін на 2 дні на підготовку звіту голови Верховної Ради, але він не обмежує можливість розгляду питання раніше", – зазначив Корнієнко.

Крім того, за його словами, це питання не можна винести на позачергове засідання.

Також Олександр Корнієнко прокоментував можливе призначення його першим віце-спікером.

"Якщо мені запропонують, то я буду приймати це рішення, виходячи з роботи нашої партії, яка зараз активно діє. Форум у Трускавці показав, що де-не-де треба посилити роботу по регіонах", – зазначив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: