fbpx
Сьогодні
17:09 04 Жов 2021

Корнієнко: Разумков не буде вести засідання парламенту, коли буде розглядатися його відставка

Засідання парламенту, на якому розглядатимуть відкликання голови Верховної Ради не може проводити чинний спікер, тому його буде вести незалежний депутат. 

Про це заявив голова політичної партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко під час брифінгу у парламенті, передає пресслужба політсили.

"До вечора 4 жовтня підписні листи за відкликання спікера парламенту надійдуть Дмитрові Разумкову і за регламентом завтра ми маємо обговорити процедуру та дату засідання", – пояснив Корнієнко.

За його словами, таке засідання може відбутися у будь-який день, але не пізніше ніж за 10 днів. Також він зазначив, що головуючим на цьому засіданні не може бути чинний спікер.

"Таке засідання може проводити або перший заступник, або депутат, який не підписував лист за відкликання спікера. Ми схиляємося до другого варіанту, щоб не було ніяких конфліктів інтересів, і готові виставити від себе незалежного депутата. Швидше за все це буде Данило Гетманцев, який не підписував лист за відкликання, хоча й поділяє позицію фракції", – сказав очільник "Слуги Народу".

Також він припустив, що після відкликання з посади спікера парламенту Дмитро Разумков зможе працювати позафракційним депутатом та обрати роботу в будь-якому комітеті, тому що після призначення на посаду написав заяву про вихід з фракції "Слуга Народу".

"Чи може виникнути питання позбавлення мандата з'їздом партії – будемо вивчати. Але у будь-якому випадку це не буде рішення окремих людей, це вирішуватиме з'їзд, а також ЦВК на основі такого рішення", – вважає Корнієнко.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: