fbpx
Сьогодні
16:55 03 Жов 2021

Зеленський заявив, що в Україні сортують лише 4% твердих побутових відходів

English version here

В Україні сортується лише 4% твердих побутових відходів, ця сфера потребує реформування.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, повідомляє Укрінформ.

"Управління відходами. Хоча те, що на сьогодні відбувається, важко назвати словом "управління". На тлі нелегальних звалищ і заповнених полігонів, ми сортуємо тільки близько 4% твердих побутових відходів. І я хотів би сьогодні разом з вами про це поговорити, почути про стан реалізації реформи у цій сфері. І хотілось би почути пояснення, чому у нас у державі зараз так, і відповіді, коли буде інакше і що для цього потрібно зробити", – сказав глава держави.

Своєю чергою заступник керівника Офісу Президента Юлія Свириденко наголосила, що "Україна потопає у смітті", і ситуація погіршується. За її даними, лише за минулий рік в Україні утворено 462 млн тонн відходів.

"79,5% – це відходи видобувної промисловості, 6% – металургії, 1,6% – сільськогосподарські, і здається, що 2,5% твердих побутових відходів не є найбільшою нашою проблемою. Проте насправді, це найбільш складно керований вид відходів, і це відчувається щодня", – підкреслила Свириденко.

За її словами, щороку в Україні утворюється 10 млн твердих побутових відходів, водночас лише 79% населення охоплені послугами з вивезення ТПВ, 93% яких вивозяться на сміттєзвалища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: