fbpx
Сьогодні
13:27 03 Жов 2021

Зеленський заявив, що Разумков уже не є членом його команди

Президент Володимир Зеленський вважає, що Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, якого фракція "Слуга народу" планує відкликати з посади, будує своє особисте політичне життя і сторониться однопартійців.

Про це глава держави сказав під час пресконференції в готелі Rixos Prykarpattya у Трускавці, передає Укрінформ.

"Партія має мільйон питань. Я вчора чув ці мільйон питань до Голови Верховної Ради як не до Голови Верховної Ради, перш за все, а як до людини, яка делегована цією командою. Ми всі розуміємо, що сьогодні він не є членом цієї команди, він про це говорить достатньо відкрито. Незважаючи на відкриті розмови, є і закритий формат різних розмов з ним. Ми розуміємо, що він хоче бути не просто суб'єктом і сторониться вже своїх однопартійців. Чому? Тому що партія "Слуга народу" як будь-яка партія, яка потрапляє у Верховну Раду України, спочатку має один рейтинг, потім цей рейтинг змінюється. Він бачить своє особисте політичне життя. Це його вибір. Рабства немає, я завжди всім це повторюю. Але якщо ти вирішив іти своїм шляхом, це твій вибір, це нормально", – прокоментував Зеленський.

Президент зауважив, що вважає відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови ВР внутрішньофракційним питанням.

"Я, в принципі, не коментував цю ситуацію, якщо ви бачили, незважаючи на те, що Голова Верховної Ради дуже багато про це говорив – про вплив, про тиск, ще про щось. Тому я вважаю, що це внутрішня ситуація партії "Слуга народу", фракції "Слуга народу", монобільшості. Тому що саме пан Разумков, як партієць "Слуги народу", як член цієї команди, був делегований партією на посаду спікера", – сказав Зеленський.

Він також додав, що Разумков гальмував ухвалення законопроєктів, передбачених програмою політсили, не підтримував деякі рішення РНБО, зокрема, санкції проти Віктора Медведчука.

Зеленський нагадав, що спікер видавав підписні листи для збору підписів парламентаріїв для ініціювання імпічменту Президента на вимогу однієї із фракцій.

"Підписні листи на імпічмент Президента, і я це знав із засобів масової інформації, Голова Верховної Ради це видавав, ще пів року тому. Набрали вони, правда, 60 людей. Є така процедура, окей. Я не буду, як Президент, ображатися чи не ображатися, я не можу собі дозволити таких речей. На мені – велика відповідальність, тому я й сказав, що це внутрішній момент", – прокоментував Зеленський.

"Я вважаю, що найголовніша проблема – що Дмитро Олександрович витягнув це (конфлікт із партією "СН", – ред.) на офіційну платформу і, перш за все, повинен був обговорити це з партією, а потім уже виходити в публічну площину. Я думаю, що це достатньо образливо звучить до команди, яку він не вважає своєю. Але це – внутрішній процес", – сказав глава держави.

Зеленський додав, що мав діалог із Разумковим "із великою паузою".

"Мені здається, що він мені щось говорить з екранів телебачення. Я не розумію, чому мені не можна подзвонити, щось сказати, бо в нас достатньо відкриті відносини. Були. Саме були. Я розумію, що це вже самостійні політичні кроки. І я в цьому випадку людина однозначна: хочеш – іди. Будь ласка, це вибір", – заявив Президент.

Нагадаємо, у п'ятницю Давид Арахамія заявив, що привіз на засідання "Слуги народу" привіз список для збору підписів про відставку Разумкова.

У відповідь на чутки про звільнення, Дмитро Разумков запросив нардепів від "Слуги народу" на зустріч у понеділок.

Наразі відомо, що у "Слузі народу" вже зібрали достатню кількість підписів, аби парламент розглянув відставку Разумкова.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: