fbpx
Сьогодні
15:13 03 Жов 2021

Зеленський заявив, що бажає змін, а не влади

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський спростував інформацію про те, що в разі обрання Руслана Стефанчука спікером парламенту керівництво Верховної Ради може стати повністю підконтрольним главі держави щодо ухвалення сумнівних рішень з погляду законності та конституційності.

Про це він заявив на брифінгу в неділю в Трускавці Львівської області за підсумками його зустрічі з членами парламентської фракції "Слуга народу", пише Цензор.НЕТ.

"Можете заспокоїтися: цього не буде, щоб довго не відповідати … Відносно концентрації влади – мені не потрібна ніяка влада: я прийшов щось змінити, щось пообіцяв", – сказав Зеленський.

"Якщо на цьому шляху є ті чи інші перепони, давайте прокладати інший шлях, або віддайте "кермо" "іншому водієві" цього процесу. І нехай ця людина, як було до цього, президент, спікер і прем'єр працюють із трьох різних команд, нехай не буде ніякої концентрації зовсім, нехай всі рішення ухвалюються роками, давайте так спробуємо", – додав він.

Водночас глава держави нагадав, що одна з перших "потужних дій" РНБО стосувалася заборони "деяким суддям Конституційного суду скасовувати реформи".

Зеленський підкреслив, що РНБО на сьогодні є ефективним органом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: